Verwarmingsketels

Climafed VERWARMINGSKETELS RESIDENTIËLE VERVANGING & RENOVATIE biedt oplossingen voor het vervangen van bestaande verwarmingsketels in bestaande residentiële woningen.

Gas- en olieverwarmingsketels vormen een belangrijk onderdeel van de hedendaagse verwarmingsinfrastructuur in de residentiële sector, zijn wijdverspreid en hebben zich gedurende vele jaren bewezen als betrouwbare en effectieve bronnen van warmte. Bovendien zijn moderne gas- en olieverwarmingsketels ontworpen met een focus op energie-efficiëntie. Dit betekent dat ze warmte produceren met minimale verspilling, waardoor ze kostenbesparend en milieuvriendelijker zijn. Daarnaast zijn de meeste toestellen al klaar om te werken met vloeibare en gasvormige biobrandstoffen, wat zorgt voor verminderde CO2-uitstoot.

De leden van Climafed VERWARMINGSKETELS RESIDENTIËLE VERVANGING & RENOVATIE bevorderen de overgang naar groenere energiebronnen en werken aan de verbetering van de efficiëntie van bestaande gas- en olieverwarmingsketels.

Position papers

Renovatie
Download
Datum uitgave:November 2023 Renovatie Gebouwen dragen aanzienlijk bij aan CO2-uitstoot in België, vooral door verouderde systemen en slechte isolatie. Renovaties kunnen de energie-efficiëntie verbeteren en CO2-emissies verminderen. Belangrijke aandachtspunten zijn bewustmaking, betaalbaarheid en het openhouden van toekomstige oplossingen. Diverse renovatiehefbomen zijn nodig voor verschillende gebouwtypen.