Verwarmingsketels

Climafed ROOKGASAFVOERSYSTEMEN omvat betrouwbare oplossingen voor de efficiënte afvoer van rookgassen geproduceerd door verwarmingsinstallaties. De leden werken nauw samen met producenten en distributeurs om veilige en conforme systemen te leveren, zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten en zowel voor de residentiële sector als voor collectiviteiten en niet-residentiële projecten.

Rookgasafvoersystemen zijn een integraal onderdeel van verwarmingssystemen, vooral van gas- of oliegestookte verwarmingsketels. Goed ontworpen en goed onderhouden rookgasafvoersystemen zijn essentieel voor de veilige en efficiënte werking van gas- en oliegestookte verwarmingsketels. Ze dragen bij aan de algemene veiligheid en gezondheid van de bewoners in gebouwen waar dergelijke verwarmingssystemen worden gebruikt en aan een zuinige  efficiënte verbranding, wat op zijn beurt de prestaties van de verwarmingsketel verbetert.

De leden van Climafed ROOKGASAFVOERSYSTEMEN werken samen met alle relevante belanghebbenden en garanderen de hoogste normen in technische bekwaamheid en wettelijke naleving.

Position papers

Renovatie
Download
Datum uitgave:November 2023 Renovatie Gebouwen dragen aanzienlijk bij aan CO2-uitstoot in België, vooral door verouderde systemen en slechte isolatie. Renovaties kunnen de energie-efficiëntie verbeteren en CO2-emissies verminderen. Belangrijke aandachtspunten zijn bewustmaking, betaalbaarheid en het openhouden van toekomstige oplossingen. Diverse renovatiehefbomen zijn nodig voor verschillende gebouwtypen.