Zonthermie

Climafed ZONTHERMIE (“Belsolar”) RESIDENTIËLE NIEUWBOUW & IER vertegenwoordigt producenten en distributeurs van thermische zonne-energiesystemen (voornamelijk zonneboilers) voor residentiële nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties.

Zonneboilers gebruiken thermische zonne-energie om gratis warm water te produceren. Ze bestaan uit zonnecollectoren die op het dak of een andere zonnige locatie worden geïnstalleerd en een opslagtank voor het verwarmde water. Samen vormen ze een duurzame oplossing om de energie-efficiëntie van nieuwe gebouwen te bevorderen en hun CO2-uitstoot te verminderen. In nieuwbouw- en IER-projecten kan zonthermie een significante bijdrage leveren aan de productie van sanitair warm water. Als de installatie hierop voorzien is, kan ze ook bijdragen aan de verwarming van de woning en/of zwembad. In de zomermaanden kan een zonneboiler zelfs tot 100% van de warmwaterbehoefte dekken, waardoor de warmtepomp geen hoge temperaturen hoeft aan te maken met een minder gunstige COP. De bijdrage die een zonneboiler kan leveren aan de woningverwarming is een directe besparing op het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp.

Climafed ZONTHERMIE wil informatie verstrekken over de mogelijkheden van thermische zonne-energie en als vertegenwoordiger van deze sector actief samenwerken met de overheid, architecten, installateurs, sociale bouwmaatschappijen en energiedistributiebedrijven.

Climafed ZONTHERMIE heeft ook een eigen infoplatform: www.InfoZonneboiler.be (Frans: www.InfoChauffeEauSolaire.be) dat een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionals hebben over zonneboilers.

De leden van Climafed ZONTHERMIE garanderen voldoende technisch geschoold personeel te hebben, te voldoen aan alle wettelijke criteria en te beschikken over de nodige infrastructuur om vaklui te ondersteunen en op te leiden.