Zonthermie

Climafed ZONTHERMIE (“Belsolar”) COLLECTIEVE & NIET-RESIDENTIËLE PROJECTEN werkt samen met producenten en distributeurs om zonthermiesystemen te introduceren in appartementsgebouwen en diverse niet-residentiële sectoren.

Thermische zonne-energiesystemen gebruiken de energie van de zon om gratis warm water te produceren. Ze bestaan uit zonnecollectoren die op het dak of een andere zonnige locatie worden geïnstalleerd en een opslagtank voor het verwarmde water. Samen vormen ze een duurzame oplossing om de energie-efficiëntie van commerciële, industriële en collectieve projecten te bevorderen en hun CO2-uitstoot te verminderen. Zonnewarmte kan gebruikt worden als primaire energiebron in sanitair warmwater- of verwarmingstoepassingen, als ondersteuning van een warmtenet, gratis warmte leveren aan openbare zwembaden en zelfs ingezet worden in industriële toepassingen.

Climafed ZONTHERMIE wil informatie verstrekken over de mogelijkheden van thermische zonne-energie en als vertegenwoordiger van deze sector actief samenwerken met de overheid, architecten, installateurs, sociale bouwmaatschappijen en energiedistributiebedrijven.

Climafed ZONTHERMIE heeft ook een eigen infoplatform: www.InfoZonneboiler.be (Frans: www.InfoChauffeEauSolaire.be) dat een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionals hebben over zonneboilers.

De leden van Climafed ZONTHERMIE garanderen voldoende technisch geschoold personeel te hebben, te voldoen aan alle wettelijke criteria en te beschikken over de nodige infrastructuur om vaklui te ondersteunen en op te leiden.