Zonthermie

Climafed ZONTHERMIE (“Belsolar”) RESIDENTIËLE VERVANGING & RENOVATIE biedt oplossingen voor de integratie van thermische zonne-energiesystemen (voornamelijk zonneboilers) in bestaande woningen.

Zonneboilers gebruiken thermische zonne-energie om gratis warm water te produceren en kunnen ook bijdragen aan de verwarming van de woning. Ze bestaan uit zonnecollectoren die op het dak of een andere zonnige locatie worden geïnstalleerd en een opslagtank voor het verwarmde water. Als ultieme hybride oplossing zijn ze combineerbaar met elk type verwarmingssysteem en kunnen zo helpen om de energiekosten te verlagen en de CO2-uitstoot van bestaande woningen te verminderen.

Climafed ZONTHERMIE wil informatie verstrekken over de mogelijkheden van thermische zonne-energie en als vertegenwoordiger van deze sector actief samenwerken met de overheid, architecten, installateurs, sociale bouwmaatschappijen en energiedistributiebedrijven.

Climafed ZONTHERMIE heeft ook een eigen infoplatform: www.InfoZonneboiler.be (Frans: www.InfoChauffeEauSolaire.be) dat een duidelijk en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionals hebben over zonneboilers.

De leden van Climafed ZONTHERMIE garanderen voldoende technisch geschoold personeel te hebben, te voldoen aan alle wettelijke criteria en te beschikken over de nodige infrastructuur om vaklui te ondersteunen en op te leiden.