Service & support

Climafed SERVICE & SUPPORT vertegenwoordigt dienstverleners en ondersteunende bedrijven die van essentieel belang zijn om de optimale werking  van verwarming- en koelsystemen te waarborgen.

SERVICE & SUPPORT omvat twee cruciale aspecten:

  1. Dienst na verkoop: Onze leden zijn producenten, invoerders en bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de herstelling van HVAC-installaties na de verkoop. Ze waarborgen de duurzame werking van deze systemen en spelen een sleutelrol bij het handhaven van efficiëntie en betrouwbaarheid.
  2. Opleidingen: Naast dienst na verkoop pleiten we actief voor hoogwaardige opleidingen. Het tekort aan goed geschoold personeel en gekwalificeerde vakmensen in de installatiesector is een groeiende zorg. Dit tekort bedreigt de succesvolle uitvoering van de duurzame energietransitie. Climafed SERVICE & SUPPORT dringt er bij de bevoegde overheden op aan dringende maatregelen te nemen om dit tekort aan te pakken. Het is van essentieel belang om de ambities van de Energie- en Klimaatplannen te verwezenlijken.